Gyerekként szerettük a vasárnapi ebédeket, mert mindig járt mellé valamilyen sütemény. Ezt a kevert süteményt gyorsan össze lehetett állítani - legtöbbször baracklekvárral lett megtöltve, de nyár közeledtével, ahogy elfogytak a lekvárok vanília sodóval leöntve, vagy csak egyszerűen porcukorral megszórva került az asztalra.
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 12 adag
2 ek kakaópor
12 dkg zsír
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
2 egész tojás
3 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 db citrom reszelt héja
2 ek lekvár (bármilyen házi lekvár)
Az összes hozzávalót egy tálba mérem, jól összekeverem, sütőpapíros, vagy kizsírozott, lisztezett tepsibe (37x23 cm) öntöm.
200 fokra előmelegített sütőbe kb. fél óra alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
Ha megsült, még melegen porcukrot szórok a tetejére, vagy megvárom amíg kihűl, ketté vágom és lekvárral megkenem.
A lekvár a tésztába kell?
VálaszTörlésIgen, 2 evőkanálnyi. Fel lehet vágni és megkenni lekvárral, de ahhoz több kell (kb. 5 dl ehhez a mennyiséghez)
TörlésKöszönöm a receptet, nagyon jó! Pont olyan, amilyet huszonöt éve a suliban ettünk. :-)
VálaszTörlés