
Hozzávalók: 4 adag
1 kg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
2 ek zsír vagy vaj
4 dl tej
4 ek finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 csokor zöldpetrezselyem
cukor
só
A felolvasztott zsírba, vagy vajba beleteszem a borsót, sózom, cukrozom és fedő alatt puhára párolom.
Megszórom liszttel, elkeverem, picit pirítom, félrehúzom a tűzről és belekeverem a pirospaprikát.
Felöntöm tejjel, megszórom az apróra vágott petrezselyem zölddel simára keverem és felforralom. Ha szükséges vízzel hígítom.
Feltétnek kínálhatunk mellé bundás kenyeret, tojás rántottát, tükör tojást, pörköltöt, virslit, sült húsokat.

![]() |
Zöldborsó főzelék fasírttal |
![]() |
Zöldborsó főzelék sült virslivel |
![]() |
Zöldborsó főzelék zúza pörkölttel |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése