Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók: 4 adag
1 kg burgonya
5 db babérlevél
20 dkg sűrített paradicsom
ízlés szerint só
ízlés szerint cukor
3 ek zsír vagy olaj
3 ek finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika
A krumplit megpucolom, karikára vágom és sóval, cukorral, babérlevéllel, annyi vízben felteszem főni, ami éppen ellepi.
Közben a lisztből és zsírból világos rántást készítek. Ha kész elkeverem benne a pirospaprikát.
Ha a krumpli megfőtt, beleöntöm a paradicsomot és a kevés vízzel elkevert rántást.
Az egészet összekeverem és 2-3 percig forralom.
Paradicsomos krumpli főzelék csirke pörkölttel |
Paradicsomos krumpli főzelék majorannás csirke szárnnyal |
Paradicsomos krumpli főzelék főtt tojással |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése