2015. március 25., szerda

Paradicsomos krumpli főzelék

Amikor gyerekként a könyökünkön jött ki annak idején a tejfölös krumpli főzelék, azt kértük anyukánktól, hogy főzzön mást, erre tejföl helyett sűrített paradicsomot kevert bele. Ezután sűrűn paradicsomosan kértük a krumpli főzeléket.



Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók: 4 adag



1 kg burgonya
5 db babérlevél
20 dkg sűrített paradicsom
ízlés szerint só
ízlés szerint cukor
3 ek zsír vagy olaj
3 ek finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika


A krumplit megpucolom, karikára vágom és sóval, cukorral, babérlevéllel, annyi vízben felteszem főni, ami éppen ellepi.
Közben a lisztből és zsírból világos rántást készítek. Ha kész elkeverem benne a pirospaprikát.
Ha a krumpli megfőtt, beleöntöm a paradicsomot és a kevés vízzel elkevert rántást.
Az egészet összekeverem és 2-3 percig forralom.







Paradicsomos krumpli főzelék csirke pörkölttel

Paradicsomos krumpli főzelék majorannás csirke szárnnyal
Paradicsomos krumpli főzelék főtt tojással

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése