Gyerekkorommal ellentétben, ma már nagyon ritkán veszünk egész csirkét, azon egyszerű oknál fogva, hogy egy vasárnapi ebédhez olyan csirkére lenne szükségünk, aminek 12 db combja, 2 db melle, 3 db far-háta és 30 dkg mája van. Így ezeket az alkatrészeket megvásároljuk ebben az összeállításban és a combot, mellet kirántjuk, a far-hátból és májból pedig levest készítünk.
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók: 4 adag
1 db egész csirke
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db karalábé
0.5 db zeller
1 db paprika
1 db paradicsom
1 szál zellerzöld
1 csokor petrezselyemzöld
10 szem fekete bors
2 tk ételízesítő
ízlés szerint só
10 dkg leves tészta
Az egész csirkét feldarabolom, a combot, mellét nem használom, a többit hideg vízben, 1 tk. sóval felteszem főni. Ha felforrt, a habját leszedem.
Közben megtisztítom és felaprítom a zöldségeket, majd hozzáadom a felforrt leveshez, a paprikával, paradicsommal, fokhagymával, vöröshagymával, szemes borssal, ételízesítővel és zeller zölddel együtt.
Ha újból megforrt a leves, mérsékelem a tüzet alatta, és gyöngyöző forrással, 60 perc alatt készre főzöm.
Ha elkészült, leszűröm a levest, a zöldségeket és a főtt húst külön tálalom.
Levesbetétnek cérnametéltet főzök mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése