Ez a leves a rántott leves ecettel és tojással felturbózott változata. Gyerekkoromban sokszor ettem ilyen levest, szerettem a savanykás, pikáns íze meg az elkavart belefőzött tojás miatt. Annak idején csak rongyos levesnek hívtuk.
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók: 4 adag
1 fej vöröshagyma
1 ek finomlisztliszt
1 ek zsír vagy olaj
1 mk egész kömény
1 mk pirospaprika
4 db babérlevél
1 ek ételízesítő
1 ek petrezselyem zöld
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
ízlés szerint ételecet
4 db tojás
A zsírban a lisztet megpirítom, az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem benne, a köményt megpattogtatom rajta.
Meghintem őrölt paprikával, felöntöm 2 l vízzel.
Sózom, borsozom, beleteszem az ételízesítőt és a babérral felforralom, majd főzöm 5 percig.
A tojásokat felütöm egy tálba, kissé elkeverem és lassan a levesbe csurgatom, elkeverem és pár percig főzöm.
Megszórom petrezselyem zöldjével, ecettel ízesítem és tálalom.
Pirított zsemle kocka illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése