2015. március 13., péntek

Füstölt halas szendvics krém

Annak idején is ismertük a váratlan vendég fogalmát. Ezt a halkrémet pillanatok alatt össze lehetett dobni. A legfinomabb krémet a füstölt sprotniból lehetett készíteni. Ha csak fél adagot készítettünk, a maradék apró halakkal is díszítettük a szendvicseket. Szerencsére ezt a fajta halkonzervet a mai napig lehet kapni, így azóta is rendszeres kiegészítője a családi összejöveteleknek.




Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók: 12 adag



1 db füstölthal konzerv
20 dkg vaj
1 db citrom leve
paradicsom, citrom díszítéshez


Erre a célra legalkalmasabb halkonzerv a  füstölt sprotni.
A halakat villával összetöröm egy tálban, majd meglocsolom a citrom levével.
A szoba hőmérsékletű vajjal jól kikeverem.
Ha szükséges a halon lévő olajjal hígítom.
Kenyérre, bagett vagy kifli szeletre kenve citrom és paradicsom karikával díszítve kiváló vendégváró.
Alkalmas sör, vagy borkorcsolyának is.


2 megjegyzés:

  1. citrom helyett egy kis mustár....hm mennyei írjál még,még,még szeretlek olvasni

    VálaszTörlés
  2. Igen a mustár is jó választás, vagy főtt tojással is kiváló. Örülök, ha tetszik amit csinálok és köszönöm az elismerést!

    VálaszTörlés