2015. február 27., péntek

Zeller leves

A levesben a zeller a darabos és krémes állapot között van, vagyis annak idején reszelve került a levesbe. Leves betétként rizst, vagy eperlevelet főztünk bele. Ebben a formában a szülői házban sokszor előfordult a család asztalán.


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag


1 db zeller
1 db vöröshagyma
1 ek zsír (liba, kacsa)
1 ek finomliszt
1 tk ételízesítő, házi
1 kávéskanál pirospaprika
1 szál zeller zöld
2 marék rizs

bors


A zellert tisztítás után apró lyukú reszelőn lereszelem.
A zsíron megdinsztelem a nagyon apróra vágott hagymát, majd megszórom liszttel és állandó kevergetés mellett pirítom.
Pár perc múlva megszórom pirospaprikával, felengedem hideg vízzel.
Beleteszem a lereszelt zellert, a zeller zöldet, ételízesítőt, sózom borsozom.
Felforralom, beleszórom a rizst és fedő alatt puhára főzöm.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése