Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 4 adag
1 kg zöldbab
4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint ecet
ízlés szerint cukor
ízlés szerint só
2 dl tejföl
0.5 dl étolaj
3 ek finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika
A zöldbabot felteszem főlni, annyi vízben, ami éppen ellepi.
Beledarabolom a fokhagymát és ízlés szerint sózom.
Közben a lisztből és olajból világos rántást készítek. Ha kész elkeverem benne a pirospaprikát.
Ha a zöldbab megfőtt, beleöntöm a kevés vízzel elkevert rántást.
Ízesítem cukorral és ecettel.
A tejfölre szedek a forró léből, simára keverem és vissza öntöm a főzelékbe.
Megforralom és tálalom.
Zöldbab főzelék belefőzött virslivel |
Zöldbab főzelék fasírttal |
Zöldbab főzelék lecsós virslivel |
Zöldbab főzelék majorannás csirke falatokkal |
Épp így tanultam én is a nagyanyámtól. Közel 50 éve.
VálaszTörlés