Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 33x20 cm tepsihez
A piskótához:
15 dkg kristálycukor
5 dkg porcukor
25 dkg finomliszt
1 dl tej
1 dl olaj
1 csipet só
3 db tojás
1 cs sütőpor
Az öntethez:
20 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
2 ek kakaópor
0.5 dl tej
A beforgatáshoz:
20 dkg kókuszreszelék
A piskótához a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verem.
A sárgájákat habosra keverem a kristálycukorral, majd elkeverem benne a tejet, olajat és egy csipet sót.
A lisztet elkeverem a sütőporral, majd fokozatosan a tojásos masszába szórva csomómentesre keverem.
Végül óvatosan beleforgatom a kemény fehérjehabot.
Egy közepes méretű tepsi alját kivajazom, kilisztezem, beletöltöm a tésztát, elsimítom a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm. Tűpróba!
Sütés után azonnal kiborítom a tepsiből, és egy rácsra borítva hagyom kihűlni. Ha kihűlt a tészta felkockázom.
Az öntet hozzávalóit egy edénybe mérem és felforralom.
Ha langyosra hűlt az öntet, a piskótakockákat belemártom a csokiöntetbe, majd meg forgatom a kókuszreszelékbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése