
Hozzávalók: 4 adag
1 kg burgonya
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
1 tk őrölt pirospaprika
2 db paradicsom
1 db paprika
2 pár virsli
1 tk só
A szalonnát csíkokra vágom és kiolvasztom a zsírját, majd hozzáadom a felaprított kolozsvári szalonnát és együtt tovább pirítom.
Rádobom a felkockázott vöröshagymát és megdinsztelem.
Megszórom pirospaprikával. Beleteszem a kockára vágott paprikát, paradicsomot 10 percig főzöm, majd hozzáadom a cikkekre vágott burgonyát és megsózom.
Felöntöm annyi vízzel, hogy ne lepje el a burgonyát, közben néha megkeverve, puhára főzöm.
Amikor már majdnem puha a krumpli, hozzáadom a felkarikázott virslit és készre főzöm.
Savanyúsággal, friss kenyérrel tálalom.



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése