Gyerekként a testvéreimmel együtt szerettük a paprikás krumplit , mert lehetett hozzá kenyeret enni, így mindig jóllaktunk vele. Ha a villával szétnyomkodtuk a krumplit a hagymás paprikás szaftban, még jobb ízű lett a krumpli, ment hozzá a kenyér és a savanyúság. Azt szerettük a legjobban ha egy kis virsli, vagy "neadjisten" lecsókolbász is jutott bele. Olyankor még a lábast is tisztára töröltük kenyérrel. Az alábbi receptet egy kicsit felturbóztam, ahogyan ma is készítem. Akkor se paprika, se paradicsom nem volt benne, és maximum füstölt szalonna került alá.
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 4 adag
1 kg burgonya
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
1 tk őrölt pirospaprika
2 db paradicsom
1 db paprika
2 pár virsli
1 tk só
A szalonnát csíkokra vágom és kiolvasztom a zsírját, majd hozzáadom a felaprított kolozsvári szalonnát és együtt tovább pirítom.
Rádobom a felkockázott vöröshagymát és megdinsztelem.
Megszórom pirospaprikával. Beleteszem a kockára vágott paprikát, paradicsomot 10 percig főzöm, majd hozzáadom a cikkekre vágott burgonyát és megsózom.
Felöntöm annyi vízzel, hogy ne lepje el a burgonyát, közben néha megkeverve, puhára főzöm.
Amikor már majdnem puha a krumpli, hozzáadom a felkarikázott virslit és készre főzöm.
Savanyúsággal, friss kenyérrel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése