Nyáron, amikor egymást követték a friss gyümölcsök, sűrűn került az asztalra cseresznyéből, meggyből, egresből, szilvából, almából és még sorolhatnám mennyi féle gyümölcsből készített leves. A nagy melegben mindig jól esett a hidegen tálalt gyümölcs leves, amiből gyerekként irdatlan mennyiséget el tudtunk tüntetni.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 6 adag
60 dkg meggy
1 kávéskanál fahéj
1 db citrom
5 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl száraz vörösbor
1 csipet só
2 dl tejföl
2 dl tejszín
1 ek keményítő
A meggyet megmosom, kimagozom, hozzáadom a cukrokat, fahéjat, citromlevet, a vékonyan levágott citromhéjat, vörösbort, csipet sót, felöntöm 2 l vízzel, felforralom és 5 perc alatt puhára főzöm.
A tejfölt, és tejszínt simára keverem a keményítővel.
Ha a meggy megfőtt, hozzáadom a habarást és állandóan kevergetve felforralom és hidegen tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése