Elkészítési idő: 110 perc
Hozzávalók: 8 adag
1,5 kg tarja
50 dkg mangalica zsír
4 gerezd fokhagyma
ételízesítő
őrölt bors
só
A húst megmosom, kicsontozom, a nedvességet papírtörlővel felitatom és 1 centis szeletekre vágom.
Megfelelő méretű lábast vékonyan kizsírozok.
A szeleteket ízlés szerint sózom, borsozom, megszórom ételízesítővel, beleszeletelem a fokhagymát és a lábasban nem túl szorosan, akár több rétegben elhelyezem. A rétegek közé kevés fagyos zsírt kenek.
A maradék zsírt a legfelső rétegre kenem, és az edényt lefedve elkezdem melegíteni.
Amikor a zsír felolvadt, a tüzet mérsékelem alatta annyira, hogy éppen csak bugyogjon és 90 percig "főzöm" a zsírban a húst.
Ha nem azonnal fogyasztom megvárom, még kihűl.
Egy zárható fedelű edénybe szedem a húst, szorosan egymás mellé rakom, és felöntöm a még folyékony zsírral, hogy teljesen befedje, végül kifagyasztom.
Ezzel a módszerrel hetekig tárolható a sült hús, csak az a lényeg, ha leszedünk a húsból, mindig olvasszuk rá a tetejére a zsírt, hogy újból légmentesen lezárjuk a húst.



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése