Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 4 adag
1 kg burgonya
ízlés szerint babérlevél
ízlés szerint ecet
ízlés szerint cukor
ízlés szerint só
ízlés szerint tárkony
2 dl tejföl
0.5 dl étolaj
3 ek finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika
A krumplit meghámozom, tetszés szerint feldarabolom, és annyi vízben megfőzöm, ami éppen ellepi.
Beleteszem a babérlevelet, ízlés szerint ecetet, cukrot, tárkonyt és megsózom.
Közben a lisztből és olajból világos rántást készítek. Ha kész elkeverem benne a pirospaprikát.
Ha a krumpli megfőtt, beleöntöm a kevés vízzel elkevert rántást.
A tejfölre szedek a forró léből, simára keverem és vissza öntöm a főzelékbe.
Megforralom és tálalom.
Tárkonyos krumpli főzelék csirkemell pörkölttel |
Krumpli főzelék sült kolbásszal |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése