A kelkáposzta főzelék is egy volt a főzelékek sorában, amit gyerekkoromban sikeresen pusztítottam. Visszagondolva azokra az időkre, eléggé kilóghattam a sorból, mert mindent szerettem, mindent megettem, (kivéve a tökfőzeléket!). A kelkáposztát különösen kedveltem, ahogy minden káposztás ételt.
Hozzávalók: 4 adag
1 fej kelkáposzta
4 db burgonya
4 gerezd fokhagyma
1 ek majoranna
1 tk őrölt kömény
1 tk só
3 ek finomliszt
1 dl étolaj , vagy 2 ek zsír
1 kávéskanál pirospaprika
A kelkáposztát 8 cikkre vágom, a torzsáját eltávolítom és 2 cm laskára felaprítom, majd a kis kockára vágott burgonyával egy lábasban 2 liter vízzel felöntöm.
Rászórom a majorannát, az őrölt köményt, megsózom és puhulásig főzöm.
Egy kisebb edényben a lisztből és olajból, vagy zsírból világos rántást készítek, majd beleszórom a pirospaprikát és az áttört fokhagymát.
Ha a káposzta megpuhult, a rántást kevés vízzel elkeverem, a káposztához öntöm és felforralom.
Feltétként belefőtt virslit, sült virslit, kolbászt, fasírtot, pörköltöt vagy párolt húst kínálhatunk mellé.
Kelkáposzta főzelék belefőtt virsli karikákkal |
Kelkáposzta főzelék párolt csirke szárnnyal |
Kelkáposzta főzelék belefőtt virslivel |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése