
Hozzávalók: 4 adag
1 fej káposzta
0.5 kg tészta
5 ek kristálycukor
1 kávéskanál őrölt bors
2 ek só
2 ek étolaj
A káposztát lereszelem, besózom, 30 percet állni hagyom.
Egy nagyobb lábasban megpirítom a cukrot, majd ráöntöm az olajat és a jól kinyomkodott káposztát.
Megszórom őrölt borssal és puhára dinsztelem.
Közben, sós vízben kifőzöm a tésztát (nagy kocka, fodros nagy kocka).
Ha kész, lecsepegtetem és összekeverem a káposztával.
Tálaláskor, ízlés szerint lehet még cukrozni, vagy borsozni.



Nálunk ma ez lesz ebédre. Ahogy múlnak az évek, korosodik az ember, előjönnek a gyermekkor ízei, köztük a káposztás tésztáé is.
VálaszTörlés