2015. április 15., szerda

Káposztás tészta

A káposztás tésztát, vagy ahogy szüleimtől tanultam, a káposztás cvekedlit, egész életemben szerettem. Nem tudom, hogy a káposzta, vagy a tészta miatt, amit Anyukám gyúrt hozzá, tény hogy nagyon sokat megtudtam enni belőle. Egyszer el is rontottam a gyomrom, de hamar kihevertem  a traumát, amit okozott. Legközelebbi alkalommal, kicsit óvatosabban lapátoltam befele, de evvel el is múlt a rossz érzés, azóta is töretlen a kapcsolatom vele. Egyszerűen imádom!


Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 4 adag




1 fej káposzta
0.5 kg tészta
5 ek kristálycukor
1 kávéskanál őrölt bors
2 ek só
2 ek étolaj

A káposztát lereszelem, besózom, 30 percet állni hagyom.
Egy nagyobb lábasban megpirítom a cukrot, majd ráöntöm az olajat és a jól kinyomkodott káposztát.
Megszórom őrölt borssal és puhára dinsztelem.
Közben, sós vízben kifőzöm a tésztát (nagy kocka, fodros nagy kocka).
Ha kész, lecsepegtetem és összekeverem a káposztával.
Tálaláskor, ízlés szerint lehet még cukrozni, vagy borsozni.









1 megjegyzés:

  1. Nálunk ma ez lesz ebédre. Ahogy múlnak az évek, korosodik az ember, előjönnek a gyermekkor ízei, köztük a káposztás tésztáé is.

    VálaszTörlés