
Hozzávalók: 6 adag
25 dkg füstölt sonka, vagy tarja
50 dkg fodros nagykocka száraztészta
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 dl tejföl
1 dl tejszín
1 db tojás
2 ek étolaj
bors
só
A tésztát sós vízben kifőzöm.
Közben megdarálom a sonkát, a vöröshagymát és fokhagymát apróra vágom és az olajon megdinsztelem.
Hozzáadom a megdarált sonkát, kevés borsot szórok rá és 10 percig pirítom.
A tejfölt, tejszínt és tojást egy tálban simára keverem, ráöntöm a sonkára és felforralom.
Amikor a tészta már majdnem kész, leszűröm, majd a sonkás-tejfölös masszába öntöm és elkeverem.
Forrón tálalom, ízlés szerint sajtot reszelek rá.




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése