2015. október 16., péntek

Brassói aprópecsenye, ahogyan Anyukám készíti

Gyerekkoromban a brassói aprópecsenyét Anyukám így készítette, amit azóta is így csinál. Mi jobban szeretjük szaftosabban és sült krumplival, valahogy így, de azért néha így készítem, és akkor mindig a régi szép idők jutnak eszembe. 


Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 4 adag

50 dkg sertéshús (tarja, lapocka, comb)
1 kg burgonya
2 gerezd fokhagyma
3 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
1 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
bors ízlés szerint
só ízlés szerint





A burgonyát héjában megfőzöm, a húst -ami nálam most tarja- apró kockákra vágom.
Egy magas falú serpenyőben zsírt hevítek, rádobom a húst, megszórom borssal, őrölt köménnyel és erős tűzön megpirítom.
Amikor már szép piros színű, csökkentem alatta a tüzet, belereszelem a fokhagymát, megszórom pirospaprikával, sózom és elkeverem.
Ha a krumpli megfőtt, lehéjazom, apró kockákra vágom, és a húshoz adom. Ha szükséges, még sózom.
Kevergetve pár percig összemelegítem, és tálalom.
Salátát vagy savanyúságot kínálok mellé.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése