Egy csirkemáj és a zöldségből már nem is kell sok féle. Akár pár darab sárgarépából is kiváló zöldség levest készítettünk, ha májas galuskát teszünk bele. Bizonyára sokan vannak akik így készítik, én gyerekkorom óta így készítem, így tanultam otthon Anyukámtól.
Elkészítési idő: 55 perc
Hozzávalók: 6 adag
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek kacsazsír
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db karalábé
1 db zeller
1 db paprika
1 db paradicsom
1 db zellerlevél
0.5 csokor petrezselyem
1 kávéskanál (csípős) fűszerpaprika
1 púpozott ek finomliszt
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
májgaluska:
30 dkg csirkemáj
1 kis fej vöröshagyma
5 dkg vaj
1 db tojás
1 ek finomliszt
2 ek zsemlemorzsa
1 kávéskanál fűszerpaprika
0.5 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
A zsíron megdinsztelem a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadom a fokhagymát és a feldarabolt zöldségeket, fedő alatt párolom.
Megszórom liszttel, elkeverem kicsit pirítom, majd belekeverem a pirospaprikát, felöntöm 2 liter vízzel, sózom, borsozom.
Beleteszem a felezett paprikát és paradicsomot, zellerlevelet és a felaprított petrezselyem felét, majd felforralom.és rövid ideig főzöm.
A galuskához a májat elkaparom, a hagymát lereszelem, vagy apróra vágom, majd az összes többi hozzávalóval elkeverem és ha a levesben minden megfőtt, beleszaggatom és megfőzöm.
Az egyik legfinomabb leves!
VálaszTörlésIgen, mi is szeretjük! A májas galuskából a levesbe fővő ízek még tartalmasabbá teszik az amúgy is finom zöldség levest! :)
Törlés