Elkészítési idő: 55 perc
Hozzávalók: 6 adag

3 gerezd fokhagyma
2 ek kacsazsír
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db karalábé
1 db zeller
1 db paprika
1 db paradicsom
1 db zellerlevél
0.5 csokor petrezselyem
1 kávéskanál (csípős) fűszerpaprika
1 púpozott ek finomliszt
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
májgaluska:
30 dkg csirkemáj
1 kis fej vöröshagyma
5 dkg vaj
1 db tojás
1 ek finomliszt
2 ek zsemlemorzsa
1 kávéskanál fűszerpaprika
0.5 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
A zsíron megdinsztelem a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadom a fokhagymát és a feldarabolt zöldségeket, fedő alatt párolom.
Megszórom liszttel, elkeverem kicsit pirítom, majd belekeverem a pirospaprikát, felöntöm 2 liter vízzel, sózom, borsozom.
Beleteszem a felezett paprikát és paradicsomot, zellerlevelet és a felaprított petrezselyem felét, majd felforralom.és rövid ideig főzöm.
A galuskához a májat elkaparom, a hagymát lereszelem, vagy apróra vágom, majd az összes többi hozzávalóval elkeverem és ha a levesben minden megfőtt, beleszaggatom és megfőzöm.





Az egyik legfinomabb leves!
VálaszTörlésIgen, mi is szeretjük! A májas galuskából a levesbe fővő ízek még tartalmasabbá teszik az amúgy is finom zöldség levest! :)
Törlés