Amikor én elkezdtem enni a csirkét, (na az sem ma volt!) akkor a piacon még élő formájában vettük meg, otthon Anyukám vágta el a nyakát -azok a finom sült vérek hetente egyszer- és attól függően, hogy mi készült belőle, daraboltuk, vagy nem. A rántott csirkéhez a combokat, mellet és szárnyakat, na meg az Anyu kedvencét a püspökfalatot paníroztuk, a többi ment a levesbe. Azért, hogy ne mindenki a combját akarja ebédre, ugye négyen voltunk testvérek, ezért a szárnyakat is vonzóvá kellett tenni. A panírozás előtt belekerült a csirke mája. Hát sokszor nem tudtunk választani a comb, vagy a májas szárnya között.
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 4 adag
8 db csirkeszárny
8 db egész csirkemáj (kb. 50 dkg)
őrölt bors
só
panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
zsír, vagy olaj a kisütéshez
A szárnyakat megtisztítom, besózom, ízlés szerint borsozom és a panírozásig hűtőbe teszem.
A májat megtisztítom.
A panírozás előtt minden szárnyba elhelyezek egy darab májat, úgy hogy a máj elvékonyodó közepét a szárny "v" alakú nyílásába helyezem, a szárnyvéget rácsukom és átemelem a szárny másik végén lévő csonton.
Így egy háromszöget kapok, aminek a közepében van a máj.
A panírozáshoz lisztet, tojást, zsemlemorzsát használok. Panírozáskor ügyelek, hogy a máj ne tudjon elállni a hústól.
Bő forró zsírban, vagy olajban pirosra sütöm. A sütést lefedve végzem, mert a máj esetleg "lőhet, durranhat".
Bármilyen köret és saláta illik mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése