2015. május 19., kedd

Paradicsomos káposzta főzelék

Ami paradicsomos volt azt mind szerettem és most is szeretem. Azon túl, hogy szeretem a paradicsomosat, az édeskés ízhez hozzáadódott a feltét (pörkölt, sült, vagy főtt hús) sós íze és ezt az összeállítást már akkor is szerettem. Persze ez annak idején még nem volt tudatos, ma viszont már kimondottan keresem és készítem az édes, savanyú és sós ízkombinációkat.


Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 8 adag



1 kg káposzta
20 dkg sűrített paradicsom
1 ízlés szerint cukor
1 ízlés szerint só
3 ek étolaj
3 ek finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika




A káposztát negyedelem, kivágom a torzsát és szálasra szeletelem.
Sóval és cukorral, hideg vízben felteszem főni.
Ha megpuhult a káposzta, elkeverem benne a sűrített paradicsomot.
A lisztből és olajból világos rántást készítek, megszórom pirospaprikával, kevés vízzel elkeverem és a káposztához adom.
Szükség szerint után ízesítem sóval, cukorral.
Pár percig forralom és tálalom.








Paradicsomos káposzta lecsós virslivel

Paradicsomos káposzta sült virslivel

Paradicsomos káposzta sült oldalassal

1 megjegyzés:

  1. Kedves Karoly!

    Komenymagot nemszokott hasznalni? Pazarul nez ki a sult oldalassal!
    Tisztelettel: Ildiko

    VálaszTörlés