2015. március 25., szerda

Egyszerű csirke húsleves


Gyerekkorommal ellentétben, ma már nagyon ritkán veszünk egész csirkét, azon egyszerű oknál fogva, hogy egy vasárnapi ebédhez olyan csirkére lenne szükségünk, aminek 12 db combja, 2 db melle, 3 db far-háta és 30 dkg mája van. Így ezeket az alkatrészeket megvásároljuk ebben az összeállításban és a combot, mellet kirántjuk, a far-hátból és májból pedig levest készítünk.


Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók: 4 adag

1 db egész csirke
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db karalábé
0.5 db zeller
1 db paprika
1 db paradicsom
1 szál zellerzöld
1 csokor petrezselyemzöld
10 szem fekete bors
2 tk ételízesítő
ízlés szerint só
10 dkg leves tészta

Az egész csirkét feldarabolom, a combot, mellét nem használom, a többit hideg vízben, 1 tk. sóval felteszem főni. Ha felforrt, a habját leszedem.
Közben megtisztítom és felaprítom a zöldségeket, majd hozzáadom a felforrt leveshez, a paprikával, paradicsommal, fokhagymával, vöröshagymával, szemes borssal, ételízesítővel és zeller zölddel együtt.
Ha újból megforrt a leves, mérsékelem a tüzet alatta, és gyöngyöző forrással, 60 perc alatt készre főzöm.
Ha elkészült, leszűröm a levest, a zöldségeket és a főtt húst külön tálalom.
Levesbetétnek cérnametéltet főzök mellé.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése