Oldalak

2015. február 26., csütörtök

Karfiol leves


Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 4 adag

0,5 kg karfiol
2 ek zsír
1 ek finomliszt
1 ek ételízesítő, házi
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
1 db paradicsom
1 db paprika
1 szál zeller zöld
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
1 db tojás
5 dkg vaj
2-3 ek rétesliszt
2 ek petrezselyem zöld, felaprítva

A zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, majd megszórom finomliszttel, pirítom pár percig.
Meghintem pirospaprikával, elkeverem, majd felöntöm 1,5 l vízzel.
Darálok rá kevéske borsot, beleteszem az ételízesítőt, a félbevágott paprikát és paradicsomot, a zeller zöldet, sózom és felforralom.
Közben a karfiolt rózsáira szedem, majd a felforrt leveshez adom.
A tojásból, vajból, réteslisztből és felaprított petrezselyemből, pici sóval közepes lágyságú tésztát keverek és ha a karfiol már majdnem megpuhult, kiskanállal beleszaggatom a levesbe és 10 perc alatt megfőzöm.
Tálaláskor tejfölt kínálok mellé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése