Ezen az oldalon olyan recepteket osztok meg, melyeket Anyukám főzött, amikor még "kissrác" voltam. Persze ahogyan cseperedtem a könnyebbeket már én is főztem. Lesz köztük olyan, amit azóta is rendszeresen készítek, immár új családomnak, akár változatlan formában, mert egyszerűen úgy szeretem, de olyan is, amit azóta sem ettem.
Oldalak
▼
2015. február 26., csütörtök
Karfiol leves
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 4 adag
0,5 kg karfiol
2 ek zsír
1 ek finomliszt
1 ek ételízesítő, házi
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
1 db paradicsom
1 db paprika
1 szál zeller zöld
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
1 db tojás
5 dkg vaj
2-3 ek rétesliszt
2 ek petrezselyem zöld, felaprítva
A zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, majd megszórom finomliszttel, pirítom pár percig.
Meghintem pirospaprikával, elkeverem, majd felöntöm 1,5 l vízzel.
Darálok rá kevéske borsot, beleteszem az ételízesítőt, a félbevágott paprikát és paradicsomot, a zeller zöldet, sózom és felforralom.
Közben a karfiolt rózsáira szedem, majd a felforrt leveshez adom.
A tojásból, vajból, réteslisztből és felaprított petrezselyemből, pici sóval közepes lágyságú tésztát keverek és ha a karfiol már majdnem megpuhult, kiskanállal beleszaggatom a levesbe és 10 perc alatt megfőzöm.
Tálaláskor tejfölt kínálok mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése