Ezen az oldalon olyan recepteket osztok meg, melyeket Anyukám főzött, amikor még "kissrác" voltam. Persze ahogyan cseperedtem a könnyebbeket már én is főztem. Lesz köztük olyan, amit azóta is rendszeresen készítek, immár új családomnak, akár változatlan formában, mert egyszerűen úgy szeretem, de olyan is, amit azóta sem ettem.
Oldalak
▼
2015. február 26., csütörtök
Karalábé leves
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag
1 db karalábé
2 ek zsír
1 ek finomliszt
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
1 ek ételízesítő, házi
1 db paradicsom
1 db paprika
1 szál zellerzöld
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
1 marék eper levél
A zsíron megdinsztelem a hasábra vágott karalábét, majd megszórom finomliszttel, pirítom pár percig, azután meghintem borssal, pirospaprikával és ételízesítővel.
Elkeverem, felöntöm 1,5 l vízzel, beleteszem a félbevágott paprikát és paradicsomot, a zeller zöldet, az egyben hagyott vöröshagymát (amit a főzés végén eltávolítok), ha szükséges még sózom, és addig főzöm, amig a karalábé megpuhul.
A főzés vége előtt 10 perccel beleszórom a leves tésztát és puhára főzöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése