A fasírt, vagy fasírozott, vagy vagdalt, gyakori feltét volt annak idején is a főzelékeinken, mivel kiadós volt és olcsó, köszönhetően a benne lévő zsemlének. Akkor sertés húsból készítettük, abból is az olcsóbb fajtákból, tarjából, dagadóból, mert ezekből szaftosabb fasírt volt készíthető, Ma már bármilyen húsból elkészítem, még a fűszerezését is variálom, de időnként mindig visszatérek a hagyományos, a klasszikus elkészítési módhoz. Mégiscsak az az igazi!
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 8 adag
80 dkg sertés dagadó
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db tojás
4 db zsemle (szikkadt)
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint majoranna
ízlés szerint só
1 tk pirospaprika
zsemlemorzsa
A húst ledarálom, a vöröshagymát apró kockára vágom a fokhagymát áttöröm.
A zsemléket beáztatom, majd jól kinyomva a húshoz adom.
A többi hozzávalót, a zsemlemorzsa kivételével, szintén a húshoz adom és jól összekeverem.
A masszából kézzel tojásnyi gömböket formázok, megforgatom zsemlemorzsában és forró olajban mérsékelt tűzön kisütöm.
Ha tenyérrel kicsit kilapítom könnyebben átsül a közepe.
Tört krumplival, krumpli pürével önálló fogásként, főzelékekre feltétként tálalható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése