
Hozzávalók: 4 adag
0,5 kg sárgaborsó
5 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
1 marék eperlevél tészta
Előző este beáztatom a feles borsót.
Másnap felszeletelem a szalonnát, bevagdosom, kisütöm és félreteszem.
A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, megszórom pirospaprikával, ráöntöm a feles borsót az áztató víz nélkül.
Darálok rá kevéske borsot, hozzáadom a felaprított fokhagymát, felöntöm vízzel és puhulásig főzöm.
A végén beleszórom a tésztát, megfőzöm és tálalom.
A megsült szalonna darabokkal díszítem.



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése