Oldalak

2015. március 9., hétfő

Grenadírmars avagy krumplis tészta

A gránátos kockának, mint ahogy neve is több van, elkészítési módja is több féle van. Gyermekkoromban Anyukám úgy készítette, hogy a krumplit héjában megfőzte, megpucolta, kockára vágta, így tette a hagymás alapra, kicsit megtörte és elkeverte a kifőtt tésztával. Le kell szögeznem, ezen a módon készített krumplis tészta a legízletesebb, mivel a krumpli héj alatti része nincs eltávolítva. A következő receptet az idő hiány hozta létre, mivel a meghámozott és apróra darabolt krumpli sokkal hamarabb megfő.



Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 8 adag


75 dkg száraztészta
1 kg burgonya
2 fej vöröshagyma
10 dkg bacon szalonna
1 ek pirospaprika
2 ek zsír
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só

A burgonyát megpucolom, felkockázom és enyhén sós vízben megfőzöm.
A tésztát (fodros nagykocka), forrásban lévő, sós vízben kifőzöm.
A hagymát apróra vágom és a zsíron, erős tűzön megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott baconszalonnát és még, 5 percig tovább pirítom.
Ezután lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával és ízlés szerint borsozom.
A burgonyát, miután leöntöttem róla a főzővizet, hozzáadom a hagymához, egy kicsit megtöröm és elkeverem.
Ha a tészta megfőtt, leöntöm a főzővizet, összekeverem krumplival és erős tűzön lepirítom az alját.
Ezután átforgatom, újra lepirítom, átforgatom.
Savanyúsággal, vagy salátával tálalom.








2 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper ez a blog! Kanadaban elek a ferjemmel es mostanaban egyre jobban hianyoznak a gyerekkori izek, etelek. Nagyon szuperek a receptek sorra fogom oket kiprobalni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen és örülök, hogy rátalált a blogra! Kívánom, hogy lelje benne örömét!

      Törlés