Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 8 adag
Francia saláta
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 db burgonya
1 db alma
3 db csemege uborka
20 dkg zöldborsó
3 dl tejföl, vagy joghurt
3 ek házi majonéz
1 ek mustár
1 kávéskanál porcukor
1/2 citrom leve
0,2 dl száraz fehér bor
őrölt fehér bors
A répát, fehérrépát és burgonyát meghámozom, apró kockára vágom és enyhén sós vízben kb. fél óra alatt, puhára főzöm.
Ha friss, vagy mirelit zöldborsót használok, akkor azt is a zöldségekkel együtt főzöm, ha konzerv, akkor csak a végén adom a salátához.
Ha minden megfőtt, leöntöm a vizet róla és hagyom kihűlni.
Amíg fő a zöldség elkészítem az öntetet.
A tejfölhöz adom a majonézt, mustárt, porcukrot citromlevet és a bort. Borsozom és jól összekeverem.
Az alma magházát kivágom, és az uborkával együtt apróra vágom. A konzerv zöldborsót lecsepegtetem.
Ha kihűlt a zöldség, mindent az öntetbe forgatok és fogyasztásig hűtőben tárolom.
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók: 8 adag
Strasbourgi tojás
8 db tojás
10 dkg vaj
15 dkg liba májkrém
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
snidling ízlés szerint
A tojásokat 8-10 perc alatt keményre főzöm, megtisztítom, hosszában kettévágom.
A sárgáját kikanalazom, a puha vajjal, libamájkrémmel, sóval, pici borssal habosra keverem, végül az apróra vágott snidlinggel elkeverem.
Az így elkészített krémet a félbevágott tojásokba töltöm és saláta levelekre rakom.
Fogyasztásig hűtőbe teszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése