Ezen az oldalon olyan recepteket osztok meg, melyeket Anyukám főzött, amikor még "kissrác" voltam. Persze ahogyan cseperedtem a könnyebbeket már én is főztem. Lesz köztük olyan, amit azóta is rendszeresen készítek, immár új családomnak, akár változatlan formában, mert egyszerűen úgy szeretem, de olyan is, amit azóta sem ettem.
Oldalak
▼
2015. február 25., szerda
Felesborsóleves
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 4 adag
0,5 kg sárgaborsó
5 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
1 marék eperlevél tészta
Előző este beáztatom a feles borsót.
Másnap felszeletelem a szalonnát, bevagdosom, kisütöm és félreteszem.
A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, megszórom pirospaprikával, ráöntöm a feles borsót az áztató víz nélkül.
Darálok rá kevéske borsot, hozzáadom a felaprított fokhagymát, felöntöm vízzel és puhulásig főzöm.
A végén beleszórom a tésztát, megfőzöm és tálalom.
A megsült szalonna darabokkal díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése